Yakira's killinger

Killinger født den 3. juli 2016

Sælges fra ca. den 8. oktober 2016

Killingerne sælges som kælekatte

20/9 2016 Jeg har ikke ledige killinger pt.

 

Mor: Yakira vom Birma-Schlösschen SBIa

Far: Birmanlicious Arsenico SBI a21

 

  NAVN

  KØN

  FARVE

  STATUS

 Anakhita’s Figaro

  Han

  Blåtabby

  Solgt

  Anakhita’s Francisca

  Hun

  Blåtabby

  Afventer

  Anakhita’s Florentino

  Han

  Blåtabby

  Solgt

  Anakhita’s Fillipa

  Hun

  Blåtabby

  Blir hjemme

 

 

K I L L I N G E R N E S   D A G B O G

Øverst lidt generelt om killingerne

Derefter info om hver enkel killing

 

11.09.2016 10 Uger gamle

Beklager jeg ikke har fået skrevet i lang, har simpelthen ikke haft tid pga. arbejde. Der er sket vildt meget de sidste 5 uger, killingerne de nåede kun at være i den store kravlegård i 2 uger så fandt de ud af at komme over. De fik derfor lov til at være hvor de ville så længe jeg var hjemme, når de var alene kom de i kravlegården igen med ekstra forstærkning så de ikke kunne komme ud. Efter 1 uge fjernede jeg kravlegården helt da de var blevet så dygtige til at være udenfor og de kunne også finde tilbage til deres tissekasse når de skulle i den, de har været super dygtige.

I starten blev de i min stue, da det var rigeligt med nye oplevelser for dem, men der gik ikke længe førend de vovede sig ud i køkkenet og skulle undersøge hvad der skete derude. Jeg har gulvtæppe i stuen, så de havde lidt svært ved at gå på det glatte gulv i køkkenet til at begynde med, men nu har de lært det og løber rundt derude. I min stue har jeg en trappe til 1. sal og den blir altid  meget hurtigt interessant for killingerne, trappen er med åbne trin så jeg afdækkede  trinene så de ikke kan falde ned, og de løber nu op og ned af trapperne og det er de ret glade for.

Nu hvor de er 10 uger har de vovet sig ud i hele huset, de har også fundet de voksne kattes tissekasser og går fint i dem også.

I starten hvor de var ude af kravlegården, søgte de hele tiden hinanden når de skulle sove, men nu kan de sagtens sove hver for sig. Tit sover de to og to sammen, men også alene og stadig alle fire sammen. Fra i starten at sove i deres område hvor kravlegården stod, sover de nu alle mulige steder, det kan være på en stuestol, en sovehule, en pels på sofaen, i vindueskarmen, midt på gulvet, i deres legetunnel, i hængekøjerne på kradsetræet, på ryglæn af sofaen, under sofaen, på en pude med flamingo kugler, midt i legekugle banen og ja jeg kunne blive ved. De kan løbe og lege, blive trætte og bum så lægger de sig og sover hvor de nu er.

De er rigtig dygtige til at lege, som killinger jo er, deres yndlingslegetøj er legetunnelerne, dem får de vildt meget tid til at gå med. De har en lang en på 2 meter, og der elsker de hvis jeg kører en legepind langs ydersiden når de er indeni, de løber meget hurtigt igennen røret for at fange pinden i den anden ende. Jeg øver også med at de skal hoppe op på ting og kravle over ting, derfor ligger jeg deres kradsetønde ned og der kan de godt lide at kravle op på og lege. De er også nogle små klatreaber, når jeg sidder på gulvet og leger med dem, hopper og springer de op af mig, uden at sætte kløerne i, det ser vildt sjovt ud. Da de var ca. 7 uger elskede de at kravle op på ryggen/nakken af mig når jeg sad ned, så puttede de sig ind i mit hår og kunne finde på at ligge sig til at sove, det gør de dog ikke mere.

De er blevet meget dygtige til at spise selv, de får vådfoder 2-3 gange om dagen, indtil videre har det kun været mousse, men da de begyndte at spise de voksnes vådfoder er jeg nu begyndt at vænne dem til at få killinge vådfoder i stykker. De har tørfoder til at stå hos dem hele tiden og de er meget dygtige til at spise det. Der er 4 forskellige mærker og de har tydeligvis deres favorit, men spiser lidt af det hele. Jeg tror på at det er godt for dem at vænne sig til forskelligt mad fra starten, og de har ikke haft problemer med maven. Mine voksne katte er vant til at få lidt ost når jeg spiser en ostemad, og det fandt killingerne hurtigt ud af, så de får også lidt ost. De har også prøvet at få lidt råt oksefars og kogt kylling, det kunne de vældig godt lide.

Killingerne har også fundet ud af at komme ud i katte buret, jeg var lidt nervøs til at begynde med, da de jo kravlede højt op, men de er meget dygtige til det og klarer det perfekt. De har også fået lov til at komme med ud i haven en lille smule, først gang var ret sjovt at se, da de hoppede som små fjedre både op og ned og sidelæns, tror de synes at græsset var lidt sjovt at gå på. Nu har de vænnet sig til græsset og jagter flittigt fluer og sommerfugle. De har også stiftet bekendtskab med min lille kanin, i starten blev de meget store og hvæsede af den, men nu hopper kaninen fint rundt på græsplænen sammen med killingerne uden at de er bange for den. Kaninen skal dog ikke jagte dem, hvad den godt kan finde på, så løber de ind med det samme.    

7/8 2016 5 uger gamle

Den store kravlegård er nu sat op og det er noget de kan lide. Mens jeg satte den op fik de lov at gå rundt i stuen og det var spændende, Yakira kunne slet ikke holde styr på dem. De er blevet meget mere sikre og stærke i deres ben i løbet af den sidste uge, de løber og hopper rundt, kravler op af alt de kan komme til og tager nogle vilde brydekampe, de er vildt søde at se på. Da jeg skulle gøre kravlegården ren sidst på ugen gik de også rundt i stuen, der fik de hilst på de andre voksne katte og blev vasket af dem, de klarede det alle super flot, det skal nok blive nogle meget modige misser. 

De har fået serveret torskerogn med kaffefløde og senere i blandet killingemousse. I starten synes de det var noget mærkeligt noget og ville ikke smage på det. Jeg tog noget på fingrene og så ville de gerne spise det. Loge nu er Francisca den eneste der ikke selv går til tallerkenen for at spise, hun vil stadig have det fra mine fingre.

De har også lært at gå på bakken, jeg har stillet 2 ind til dem da de synes de skulle tisse ved siden af kassen, men nu går det fint. De er meget slemme til at spise kattegruset, derfor fjernede jeg gruset og erstattede det med havregryn, så de kunne lære at skrabe i det. Nu har de fået en bakke kun med grud og har stadig den med havregryn. de spiser det desvære stadig og håber snart de stopper med det.

31/7 2016 4 uger gamle

De går stadig lidt usikkert, men forsøger både at løbe og hoppe, og er meget nysgerrige. De kravler op af deres bløse "sutsko" sovehule, hænger i forbenene og får sig trukket op. De elsker at ligge og sove indeni den, de ligger også dejligt varmt derinde når det er så lille et rum. De rejser sig meget op på bagbenene og kradser op af det i står ved. de er også begyndt at lege lidt med deres legesager, specielt dem med fjer på. Jeg har i dag flyttet dem hen i deres kravlegård igen og denne gang accepterede Yakira det heldigvis. Der går ikke mange dage inden jeg må udvide deres råderum for de er godt nok aktive, specielt Filippa forsøger at komme ud hele tiden. De er blevet præsenteret for killingemousse mendet er ikke den store succes endnu, Filippa og Figaro er de 2 eneste der har spist lidt af det. 

24/7 2016 3 uger gamle

Nu er det begge piger og Figaro der går ud af kassen og kigger sig omkring, Florentino som er den største af dem alle (dreng) er lidt mere tilbageholden og kommer ikke ud af sig selv. Når jeg tager ham ud er det ok med ham så vil han gerne være ude. Deres små øjne har efterhånden vænnet sig til lyset og jeg kan se på dem at de kan genkende mig når jeg er tæt på, de snuser også lige til mig, da de jo kan genkende min duft. De kan nu gå lidt rundt med strakte ben, men stadig noget usikkert og vælter nemt. De strækker sig op af kanten på kassen og kigger rigtig meget ud over kanten (i deres gamle fødekasse) nu hvor de erkommet i en anden kasse går de bare ud i stedet. Kan se de begynder en lille smule at ville lege med hinanden men kan ikke helt finde ud af det endnu, det ser super sødt ud. De har alle 4 i ca. 10 dage kunne kende min stemme, så når jeg snakker til dem begynder de at pive og kommer hen til mig for at blive nusset. Når jeg sætter hovedet ned til dem for at give dem en masse kys, snuser de vildt meget til mig og begynder at vaske mig, det er super sødt. De vil rigtig gerne aes på maven, så de vender deres små tykke maver op af så jeg rigitg kan kome til og så spinder de når jeg aer dem. De er ikke til at stå for, så utrolig kære er de.

21/7 2016 18 dage gamle

Da jeg stod op i dag var killingerne ikke i deres fødekasse, Yakira kom ud fra under sofaen, og der lå killingerne inde uder helt op af muren. Jeg tog dem ud og puttede dem i fødekassen igen, men den gik ikke, Yakira hentede dem med det samme og ind under sofaen igen. Jeg indrettede hjørnet mellem mine sofaer med en flyttekasse og afspærring i håb om at de måtte være i den kasse, og det måtte de heldigvis. Denne kasse kan de nemmere komme ud af og Filippa gik straks ud og skulle se hvad der foregik udenfor kassen, hun  er den mest modige af dem alle.

3/7 2016 Fødslens forløb 

Yakira kom op til mig og miavede anderledes end hun plejer ca. 4 gange, derefter gik hun nedenunder. Jeg gik efter hende og så hun var gået i fødekassen. Jeg skulle lige hente et glas vand og da kaldte hun på mig da jeg gik fra hende. Fra hun kom og kaldte på mig og til den første killing var født, gik der 15 minutter. Hun havde først termin den 7/7 så jeg forventede ikke en fødslen ogYakira havde slet ikke vist tegn på at have haft veer. Det gik meget hurtigt og hun var vildt dygtig.

1. Killing født kl. 20.16 en dreng Figaro på 74 gram

2. Killing født kl. 20.57 en pige Francisca på 66 gram

3. Killing født kl. 22.12 en dreng Florentino på 83 gram

4. Killing født kl. 22.29 en pige Filippa på 70 gram 

Der gik lidt over 2 timer for at føde disse 4 skønne kilinger, jeg er vildt imponeret hvor dygtig Yakira var og hvor nem en fødsel hun havde. Jg hjalp hende lidt med at gøre killingerne tørre men ellers klarede hunselv det hele super flot. Da hun var færdig, lagde hun sig træt ned og alle killingerne diede hos hende, og så var jeg lykkelig og følte en stor glæde dybt i mit hjerte. Jeg elsker at have små killinger i huset. 

 


 

Anakhita's Figaro, blåtabby dreng, lyseblåt halsbånd, ikke show

Født kl. 20.16, fødselsvægt 74 gram

1 Uge 149 gram - 2 Uger 241 gram - 3 Uger 332 gram - 4 Uger 407 gram - 5 Uger 502 gram - 6 Uger 610 gram - 7 Uger 728 gram - 8 Uger 851 gram - 9 Uger 977 gram - 10 Uger 1120 gram - 11 Uger 1260 gram

 

18/9 2016

Figaro har nu fundet sit nye skønne hjem, han skal flytte til Ålborg til søde Mette og Christian, er sikker på at han får et hjem overfyldt med kærlighed. Tak Mette og Christian for at give Figaro et nyt hjem. 

11/9 2016

10 Uger: Figaro har stadig det samme sind, han er den første til at opfordre til leg og kan blive ved meget længe hvor han løber hurtigt hele tiden. Han hopper op på de andre så de tumler rundt og tager en brydekamp, og derefter leger de ellers tagfat i højt tempo. selvom han kan være en lille vildbasse, så kan jeg tage ham op når de leger hvor han straks putter sig ind til mig og lader mig kysse og nusse ham. Nogle gange vil han i lang tid og andre gange i kort tid, alt efter hvor træt han er. Han har et skønt sind og er meget kærlig. Hans maskefarve er meget mørk og jeg synes han ser utrolig fræk ud samtidigt med han ser sød og charmerende ud. Figaro er rigtig god til at spise både sit vådfoder og sin tørkost, han er bestemt ikke kræsen.  

7/8 2016

Se generel info under fælles. Han spiser rigtig fint af moussen med torskerogn og er også begyndt at nippe til til tørfoderet. Han er en krudtugle der hopper og springer rundt, men er også super sød til at komme og putte hos mig. Han er dygtig til at gå i kassen og elsker at blive aet i hovedet.

31/7 2016

4 Uger: Figaro spiser en lille smule vådfoder når de får det, men spiser det kun hvis jeg tager det på mine fingre og han kan slikke det af. Han er blevet meget dygtig til at lege og tager gerne nogle gode brydekampe med Filippa.

24/7 2016

3 Uger: Der er nu tydeligt tegn på at han er tabby, den lille "sommerfugl" under næsen kunne ses den 17/7. Han er stadig mørk i pelsen, men pelsen er en anelse lysere. I dag forsøgte han at løbe og hoppe, det så ret sjovt ud, for balancen er jo ikke helt i orden endnu, men han så ud som om at det var sjovt. Han kommer selv hen til mig for at blive nusset og er ret modig.

13/7 2016

10 Dage: Figaro var ved fødslen meget tyndpelset men har nu fået noget mere pels, som er lidt mørk i det.  Den 6/7 havde han fået lidt farve på ørerne og næsen. Den 11/7 havde halsen også fået lidt farve. Den 13/7 har begge de smukke øjne åbnet sig. Han har 2 fine sokker på bagben, det venstre forben er mørk langt ud og det højre har heller ikke så meget hvidt.

 

 


 

Anakhita's Fransisca, blåtabby pige, rødt halsbånd, kan udstilles

Født kl. 20.57, fødselsvægt 66 gram

1 Uge 115 gram - 2 Uger 208 gram - 3 Uger 301 gram - 4 Uger 375 gram - 5 Uger 458 gram - 6 Uger 550 Gram - 7 Uger 610 Gram - 8 Uger 715 gram - 9 Uger 816 gram - 10 Uger 935 gram - 11 Uger 1070 gram

 

11/9 2016

10 Uger: Fransisca er en skøn lille pige, og har udviklet sig super godt. Hun var ikke særlig køn de først 5-6 uger, hendes øjne var meget store og næsen flad, men nu hvor hovedt er vokset passer øjnene og næsen er blevet lidt længere, jeg er meget spændt på hendes videre udvikling. Hun er blevet vildt god til at spise vådfoder, og går lige til fadet når der bliver serveret, samtidgt med at hun er dygtig til tørfoder. Filippe er en rigtig lille charmetrold og ser vildt sød ud når hun sidder med hovedt på skrå og kigger på mig. Hun kommer gerne op til mig i sofaen og putter og vil også gerne ligge ovenpå mine ben og sove. Hun er god til at blive båret og putter gerne kort ind til mig. Hun kommer selv med hovedt når hun skal have nysser så dem får hun mange af. Hun har et skønt sind og tror hun vil blive nem at udstille.

7/8 2016

Se generel info under fælles. Francisca skal håndfodres for at spise af vådkosten, men spiser gerne lidt tørfoder. Hun er den der først kommer når jeg sætter mig hos dem og hun skal helst kravle op af mig for at komme helt op til ansigtet og så vil hun gerne putte. Selvom hun er den mindste er hun bestemt ikke tilbageholden, tager gerne nogle gode brydekampe med de andre. Er dygtig til at gå i kassen og tisse. 

31/7 2016

Francisca synes ikke rigtig at hun har lyst til at spise vådfoder endnu, hun smagte lidt på det, men nej det var ikke lige noget for hende. Hendes pels blir lysere hele tiden og hun udvikler sig også rigtig fint, hun ser ikke så lille og spinkel ud mere, og blir også mere modig. Hun er dygtig til at lege med de andre, tit ligger hun på ryggen mens der er 2 af de andre der muler hende, men hun piver ikke og klarer sig rigtig fint, selvom hun stadig er den mindste.

24/7 2016

3 Uger: Hun er stadig lidt mørk i pelsen, men er blevet noget lysere. Den 20/7 nu kan den fine sommerfugl under næsen som tegn på tabby også svagt anes. Hun er en af de første der kommer hen til mig, men nogle gange skal hun også lige sidde og se på inden hun kommer. Hun er stadig den mindste af dem alle, men tager det på i vægt hun skal plus lidt ekstra.

13/7 2016

10 Dage: Francisca havde ved fødslen næsten ingen pels, men hun var også meget lille, hun har en fin pels nu og er lidt mørk i det.  Den 6/7 hun har endnu ikke fået farve på næse, ører og hale. Den 11/7 er næsen lidt lyserød med mørkere kant rundt om. Halen er blevet mørkere og ører har også fået farve. Den 13/7 begge øjne er nu åbnet. Der er fine sokker på alle 4 ben.

 

 


 

Anakhita's Florentino, blåtabby dreng, blåt halsbånd

Født kl. 22.12, fødselsvægt 83 gram - 

1 Uge 163 gram - 2 Uger 250 gram - 3 Uger 348 gram - 4 Uger 428 gram - 5 Uger 535 gram - 6 Uger 637 gram - 7 Uger 719 gram - 8 Uger 889 gram - 9 Uger 1040 gram - 10 Uger 1225 gram - 11 Uger 1313 gram

 

20/9 2016

Søde Florentino har fundet sit nye skønne hjem, han skal flytte til Esbjerg og bo hos søde Else, jeg er sikker på at han bliver meget forkælet og får alt den kærlighed han har brug for. Tak Else for at ville give Florentino et nyt dejligt hjem. 

11/9 2016

10 Uger: Florentino min store lækre dreng, jeg skal lige love for at han er begyndt at spise meget, den sidste uge har han taget næsten 200 gram på. Når de får vådfoder og jeg kalder på dem, er han den første der kommer farende og han er også den sidste der går fra fadet, han spiser vildt meget, og ligesådan af tørfoder, dygtig dreng. Han er den mest stille af dem alle og sidder tit og kigger på de andre leger, han skal lige tage sig sammen til at være vild og kan derefter godt lege. Jeg tror han bliver en stille og rolig kat der ikke kræver den helt store aktivitet. Han har heller ikke ligeså stort behov for at sove sammen med de andre killinger, som de andre har. Han sover meget sammen med dem, men har det også fint alene. Han er blevet meget bedre til at blive taget op og går ikke i panik mere, man skal bare huske at holde ham ind til kroppen så han ikke føler han flagrer i luften, for det kan han ikke lide.  Florentino er meget mild med et stille og roligt temperament og elsker også at få nysser og nus på den lækre bløde mave.

7/8 2016

Se generel info under fælles. Florentino er blevet meget glad for vådfoderet, han kommer med det samme hen til tallerkenen og spiser rigtig meget, tørfoder smager han også lidt på. Han vil gerne aes og putte hos mig, men han er ikke den første der kommer, han har mere travlt med at lege. Han vil gerne bæres men går lidt i panik når man løfter ham for højt op, derfor foregår løft i en højde hvor han føler sig tryg, så han vender sig til at det ikke er farligt. 

31/7 2016

Florentino nægter simpelthen at smage på moussen de får serveret, han er også den største af dem alle så han mener sikkert han får rigelig med mælk. Det haster heller ikke med mad, det skal nok komme. Han er blevet meget mere modig og tager gerne nogle gode brydekampe med de andre og leger også fint med legesagerne. Han ser meget sød ud, det udtryk han har er så nuttet.

24/7 2016

3 Uger: Pelsen er stadig meget lys, men er dog blevet lidt mørkere, men en lækker pels har han. Den 14/7 åbende han endelig begge de smukke øjne. Den 17/7 kunne jeg se den fine tabby sommerfugl under næsen. Den 18/7 nu er han også begyndt at komme hen til kanten for at vil aes, men han er lidt tilbageholden, selvom de 3 andre er gået ud af kassen kan han godt blive siddende derinde. Når jeg tager ham ud er det opk med ham så vil han gerne være ude og blive nusset. han har et skønt rundt hovede og ser ud til at blive en dejlig kraftig hankat.  

13/7 2016

10 Dage: Florentino havde ved fødslen en meget flot, lys og tæt pels. Den 6/7 der kan ses lidt farve ved ører og næse. Den 11/7 Halen har fået farve, pelsen er stadig flot lys. Han har et fint bredt hovede. Den 13/7 Øjnene er stadig lukkede. Sokker ser fine ud på alle fire ben.

 

 


 

Anakhita's Filippa, blåtabby pige, lilla halsbånd, kan udstilles

Født kl. 22.29, fødselsvægt 70 gram

1 Uge 143 gram - 2 Uger 223 gram - 3 Uger 315 gram - 4 Uger 389 gram - 5 Uger 472 gram - 6 Uger 556 gram - 7 Uger 639 gram - 8 Uger 753 gram - 9 Uger 851 gram - 10 Uger 978 gram - 11 Uger 1050 gram

  

11/9 2016

 10 Uger: Filippa er en skøn lille pige, hendes vægt er jeg ganske godt tilfreds med da hun var lille ved fødslen. Hun er  ikke god til at spise sit vådfoder mere, lige nu gider hun slet ikke have det, selvom jeg prøver at håndfodre med det. Hun går til gengæld hen og spiser voksen vådfoder, men vil nu gerne have hende til at tage killingemad. Hun er super dygtig til at spise tørkost, så jeg skal bare lige finde ud af hvad hendes favorit spise er. Filippa har spillopper i øjnene og er med på den værste, specielt når Figaro ligger op til narrestreger. Hun er begyndt at hente mine hårelastikker og lege med dem, går heller ikke af vejen for at puffe til min læbepomade så den ryger på gulvet og kan leges med. Hun er ikke så stor en puttegøj mere som hun var i starten, der er for meget krudt i hende til at hun vil holdes, så det øver vi lige igen. Hun er god til at give nysser når jeg sætter hovedt ned til hende og vasker mig også gerne.

 7/8 2016

Se generel info under fælles. Filippa er blevet dygtig til at spise vådfoder, for det meste tager hun det selv men nogle gange skal hun lige have det af min hånd først. Det er godt at Filippa skal blive hjemme hos mig for hun er en rigtig morpige, og vil meget gerne ligge i arm hele tiden. Hun kravler op til mit ansigt og så giver hun mig et kys og vil putte helt ind til mit hoved, hun falder tit i søvn når hun er tæt på mit ansigt. Hun elsker brydekampe med de andre.

31/7 2016

Filippa er meget dygtig til at spise mousse, i starten skal jeg lige have det på fingrene men så spiser hun selv af tallerkenen bagefter, så flot. Hun er stadig meget modig og dem mest fremmelige lige nu. Selvom de er kommet i større kravlegård vil hun ud, så hun trækker sig selv op og kravler over kanten, men kan ikke finde ud af at komme ind igen. Hun har fåpet lov at gå udenfor kravlegården og de andre voksne katte har været henne og hilse på hende, det tog hun i stiv pote selvom de andre vaskede hende.

24/7 2016

3 Uger: Pelsen er stadig lys men dog en anelse mørkere. Den 14/7 blev begge de smukke øjne åbnet. Den 17/7 nu kan tabby sommerfuglen også ses under næsen. Hun er den første der kommer hen til mig for at blive nusset med og vender straks maven op af, hun vasker mig rigtig meget, og spinder samtidigt, total charmetrold. Hun er den der er dygtigst til at være i hænder, hun piver ikke ret meget. Hun er en meget modig pige, den mest fremmelige af dem alle, er meget kælen og spinder meget.

13/7 2016

10 Dage: Filippa havde ved fødslen en fin lys og dækkende pels. Den 6/7 har hun fået lidt farve på næse og ører. Den 11/7 halen har nu også fået lidt farve. Den  13/7 Halen har fået lidt farve, pelsen er stadig fin lys. Sokker ser fine ud på alle 4 ben. øjne er stadig lukkede.