Yakiras killinger

Killinger født den 24. marts 2017

Sælges fra 20. juli 2017

Killingerne sælges som kælekatte

 

Mor: CH Yakira vom Birma-Schlösschen SBIa

Far: CH Nuance's Moon Light SBIa 

 

 

NAVN

   KØN

     FARVE

 STATUS

Anakhita Glorious Austin

   Male

     Blåmasket

 Solgt, flytter til Odense

Anakhita Gorgeous Madison

   Female

     Lilla masket

 Bliver hjemme

Anakhita Graceful Carolina

   Female

     Lilla masket

 Solgt-flytter til Hellerup

Anakhita Good-Hearted Corona

   Female

     Blåmasket

 Bliver hjemme

 

 K I L L I N G E R N E S  D A G B O G

Øverst, generelt om alle killingerne

Derefter info om hver enkel killing

 

5/5 2017 6 Uger

Jeg har desværre ikke fået skrevet noget i de sidste 3 uger, tiden er gået med at underholde mine skønne pelsbørn. Der er sket rigtig meget i de sidste 3 uger. Den lille kravlegård blev den 20. april udvidet til en stor legeplads, med masser at aktivitetslegetøj, kravle og kradse muligheder. Det var noget de var vilde med, det tog dem ikke lang tid at undersøge det hele. Deres motorik blev også lynhurtigt bedre, da de fik brugt deres krop på en hel anden måde, der gik derfor ikke lang tid inden de kunne løbe stærkt og hoppe rundt.

Dagen efter kravlegårdn blev udvidet fik de lov at komme ud i stuen og gå rundt, det var meget spændende for dem, så spændende at de ikke synes det var sjovt at blive lukket inde i afpærring igen. De kradser op af pladerne for at komme ud. De er dog alt for små til at være ude hele tiden, kun 4 uger. De bliver derfor lukket inde i kravlegården om natten og når jeg ikke er hjemme, men lige så snart jeg er hjemme bliver de lukket ud. De skal jo også lære at gå i kassen, derfor skal de ikke være så langt væk fra den at de ikke kan nå at komme tilbage. De har været super dygtige til at gå i kassen, der har været nogle få gange hvor der er tisset udenfor, men de klarer det virkelig fint. 

De er i de sidste 3 uger blevet præsenteret mere og mere for vådfoder og tørkost står hos dem hele tiden. Det har været lidt op og ned med at få dem til at spise, og hvem der lige havde lyst til at spise. De skulle gerne lige have det vist først, jeg tog det på fingrene og så slikkede de det af, derefter kunne de godt spise af tallerkenen. De spiser nu alle når jeg kommer med det. De har fået killinge mousse blandet op med KMR-Modermælkserstatning i pulver, det har de været vældig glade for. De sidste dage har jeg opblødt tørkost og blandet dette med KMR, der er mere næring i tørkost end i vådfoderet. Selvom det var tykkere at spise er det gået rigtig fint, og de spiste vildt meget første gang de fik det. De spiser ikke så meget tørfoder endnu, derfor har jeg sat deres vådfoder ned til 2 gange daglig, så de ikke bliver alt for mætte af dette, håber det vil få dem til at spise noget mere. Yakira må have godt med mælk til dem siden de ikke er sulten efter tørkost. 

De er efterhånden så modige at de går længere og længere væk fra deres base, de har været ude på badeværelset, i køkkenet og ude i gangen, hvor et par stykker af dem opdagede de voksnes tissekasser, dem måtte de så lige ind og tisse i, de var sååååååå dygtige. jeg har 2 vandfontæner og efter første inspektion af disse, hvor de blev noget forskrækket har de nu lært at drikke af disse også.

De leger så meget nu og løber rundt, hopper sidelæns og tager nogle voldsomme slåskampe ind imellem, hvor de hyler op, fordi de bider hinanden. Det lyder voldsomt, men er jo en del af det at lære og blive en kat og lære andres grænser. Er dog helt sikker på at det gør ondt når de bider hinanden, jeg har også haft fingrene for langt fremme og av av de små sylespidse tænder gør ondt.

Jeg øver også støvsugning med dem, indtil videre går det fint, de går rundt og lader sig ikke bemærke af det. Håber det varer ved, da de indtil de er 7 uger er frygtløse, derefter begynder de at være mere opmærksomme på hvad der sker omkring dem. Jeg prøver også at larme, ved at tabe grydelåg, skrue op for radio/tv, tale højt, flagre med armene, ryste med plasticposen når kassen tømmes og meget andet for at vænne dem til forskellige lyde og bevægelser. Når ´mit barnebarn er på besøg får hun også lov at sidde med dem og løfte dem, sammen med mig, så de også vænner sig til børn.  

4/4 2017 3 Uger

Den lille kravlegård er gjort klar til dem, og der er lavet rampe således at de kan komme ud af kassen. De er meget ivrige og vralter så fint ud og ind af kassen. Yakira ligge sig udenfor kassen og kalder på dem, og så kommer de ud til hende for at spise. De forsøger også at lege samen og prøver at gå meget hurtgt, men benene er ikke helt sikre endnu, derfor falder de lidt. De rejser sig op på bagbenene inde i kassen og kradser på siderne. De er begyndt at vaske sig selv og hinanden en lille smule. De er nu kommet dertil, at de ikke vil spise hver gang at Yakira synes at de skal, istedet går de rundt og undersøger kravlegården. De vil bestemt heller ikke ligge stille mere når Yakira vil vaske dem, de snor sig helt vildt for at komme fri, så hun må nogle gange tage godt fat i dem for at få dem til at ligge stille, lidt frække er de ved at blive. Deres storesøster Filippa på 9 mdr. er MEGET glade for dem, hun ligger rigtig meget inde i kassen hos dem og putter sammen med dem. Hun sørger også for at vaske dem i alle ender, hun bliver vist en rigtig god mor når det er hendes tid til at få killinger.     

7/4 2017 2 Uger

Det er tydeligt at de er begyndt at kunne høre en lille smule, for når jeg kommer hen til dem og siger noget inden jeg tager tæppet væk reagerer de på min stemme. Jeg putter mig ned til dem så de kan lugte til mig, giver dem en masse kys og aer dem over hele kroppen. De kravler rundt og putter sig ind til mig for at sove, de er noget af det kæreste, elsker dem. De er også begyndt at kravle lidt hen til kassen og kigge ud. 

3/4 2017 10 dage gamle

Sikke de vokser killingerne, Yakira har rigtig meget mælk til dem. Jeg hører dem faktisk aldrig pive, når de har fået mad sover de indtil hun kommer næste gang og giver dem mad. De piver dog lidt når de slåsser om den samme die vorte, der er 8 dievorter men der er altid nogle der skal have den samme. De har nu alle 4 åbnet deres smukke øjne, jeg glæder mig til det hver gang da er det skønneste syn at se. Her i starten kan de ikke lide for stærkt lys, da det er for  skarpt for øjnene. Derfor misser de lidt med øjnene når jeg gerne vil tage billeder af dem, da jeg bliver nødt til at fjerne tæppet foran deres hule, således at jeg kan få lys ind og undgå at bruge blits. De har alle fået en fin og tæt pels og de blå har fået meget farve. De 2 lilla har faktisk også fået mere farve end jeg tidligere har set på lillamaskede, jeg forventer derfor de bliver mørke lillamasket.   

25/3 2017 1 dag gammel

Det er altid spændende hvordan det første døgn er gået, har de taget lidt på i vægt, har de tabt sig, eller står vægten stille. derfor blev jeg meget overrasket i dag, da jeg vejede dem. Den der havde taget mindst på var 6 gram, hvilket er rigtig fint det første døgn, men de 3 andre havde taget hhv. 12 - 14 - 20 gram på. Yakira har allerede godt fyldt op i mælkebaren, det er super fint, og gør mig rigtig glad.

24/3 2017 Fødslens forløb

Yakira havde det meste af dagen igår haft udvidelses veer, jeg vidste derfor at der nok ville ske noget inden for kort tid. Da jeg kiggede til hende kl. 04.00 var hun meget glad for at jeg var vågen og kunne holde i pote. Kl. 05.35 begyndte hun at have svage presseveer med lang tid i mellem. Kl. 06.14 og til kl. 06.40 havde hun veer med 2 til 3 min. mellemrum. Hun fødte de 3 første killinger på 30 min. og holdte derefter en pause på knap 1,5 time, derefter kom den sidste. Yakira er meget dygtig til at føde, man kan næsten ikke se på hende hvad hun har gang i. Jeg er superstolt af min dygtige pige.

1. Killing født kl. 06.40 en dreng på 98 gram

2. Killing født kl. 06.53 en pige på 102 gram

3. Killing født kl. 07.10 en pige på 98 gram

4. Killing født kl. 08.30 en pige på 94 gram

 

 


 

Anakhita Glorious Austin, blåmasket dreng , blåt halsbånd

Født kl. 06.40 Fødselsvægt 98 gram

1 Uge 194 gram - 2 Uger 278 gram - 3 Uger 376 gram - 4 Uger 450 gram - 5 Uger 535 gram - 6 Uger 650 gram

 

5/5 2017 6 Uger

Der er sket en stor udvikling i løbet af de sidste 3 uger, Austin er stadig meget modig, og var den første der skulle undersøge møbler, vandfontæne og hvad der ellers er udenfor kravlegården. Der er virkelig meget gang i ham, og sammen med Carolina ligger han meget op til ballade, han overfalder gerne de andre hvis de ligger og sover for at få dem med på lidt leg og en slåskamp. Han er en lille klatreabe, og er rigtig god til at kravle op på deres store legesager for at komme ud af kravlegården. Derfor er deres sager fjernet fra kanten, kan jo ikke have ham til at kravle over når jeg ikke er hjemme. Jeg kan godt mærke på ham, at han er blevet mere opmærksom på hvad der sker omkring ham. Selvom han stadig er meget modig, er der alligevel nogle ting der skal ses på inden han går hen til det, meget normalt det kommer fra 7 ugers alderen. Han har dog været forud hele tiden, så det er han også omkring dette.

Han er simpelthen dygtig til at få sig en tår mælk ved sin mor, han kender alle kneb og tager alle muligheder for at få en tår. Han er den der får allermest mælk hos hende.

Jeg tror han bliver en lille betsemt herre, han er hurtig til at klage hvis der er noget der ikke passer ham, og har også fundet ud af hvad han skal sige for at får mor hen til sig, så han kan snyde sig til en tår.   

Austin har nu fundet sit nye dejlige hjem, han skal flytte til Odense, til en dejlig familie med 4 børn. Han er også så heldig at der flytter en anden Birma killing ind samme dag, så han får en sød legekammerat.

14/4 2017 3 Uger

Austin var den første til at kravle ud af kassen og gå på opdagelse, han er meget modig. Han vil meget gerne aes og vender gerne maven op for at blive aet på denne, han er også dygtig til at blive taget op. Hans kiler er nu meget tydelige og super fine, ser indtil videre perfekte ud.

7/4 2017 2 Uger

Austin har fået en rigtig fin farve på næsen, ørerne og halen, han har også en dejlig pels. Han har fine sokker på både for og bagben, det ser ud til at han også får kiler på bagbenene, men det er lidt svært at se endnu. Han har et dejligt bredt hoved. Han er en frisk lille dreng med masser af gå på mod, skubber gerne de andre væk så han kan få fat i den dievorte som han vil have. Han er også begyndt at komme hen til mig når jeg snakker med dem og vil rigtig gerne nusses. 

 


 

 Anakhita Gorgeous Madison, lilla masket pige, lysegrønt halsbånd

Født kl. 06.53 Fødselsvægt 102 gram

1 Uge 180 gram - 2 Uger 250 gram - 3 Uger 312 gram - 4 Uger 384 gram - 5 Uger 482 gram - 6 Uger 585 gram

 

5/5 2017 6 Uger

Madison har udviklet sig meget de sidste 3 uger, fra at være lidt stille er hun nu med på narrestreger. Hende og Corona er meget ens af sind, lidt stille og rolige, men samtidig er der fuld gang i dem og meget kærlige. Hun var lidt langsom om at begynde at spise, men når jeg kommer med vådfoder, er hun den første der begynder at spise og også den sidste. Det er så dejligt at se hende spise så meget, og vægten stiger også fint nu. Jeg har set hende spise tørfoder nogle gange.

Hvis Madison er blevet væk fra de andre, bliver hun noget ked af det og kalder på dem indtil de finder hinanden igen. Hun er blevet dygtig til at fjerne sig fra sin trygge base.

Hun er en sød og kærlig pige, der er med på lidt af hvert, men samtidig ikke den mest frembrusende.

Jeg har valgt at Madison skal blive boende hjemme, og håber at hun har fine kiler, således at jeg også kan udstille hende.

14/4 2017 3 Uger

Madison var i starten ikke så modig til at kravle ud af kassen , hun skulle lige hjælpes med forpoter ud over kassen og så gik det fint derefter, men nu kravler hun fint både ud og ind. Hun vil meget gerne tages op og blive kælet med. Det er stadig lidt svært med kilerne, men jeg synes at kunne ane der kommer på begge bagben. Hun har valgt at spise på en af de øverste dievorter hvor der aldrig er så meget mælk, derfor stiger hendes vægt lidt langsomt, men jeg er sikker på når hun inden så længe skal præsenteres for noget mad, at vægten stiger mere.

7/4 2017 2 Uger

Madison er en rigtig lille prinsesse, hun er lidt stille i det, men da hun stadig er meget lyssky med de små åbne øjne, mener jeg at det er derfor hun holder sig lidt inde i kassen. Dog var hun meget modig i dag da jeg skulle tage billeder. Først blev hun ved at sove, men da hun først var helt vågen blev hun meget livlig og blev ved at kravle hen til kanten af kassen for at ville snakkes med. Hun har en fin hvid pels, da hun er lilla er sokkerne svære at se, men jeg vil mene at de er fine på alle fire poster. Kilerne varer det meget længe inden jeg kan se. Hun har nogle gode kinder. Af at hun er lilla har hun allerede meget farve på næsen, ørerne og halen.

  


 

Anakhita Graceful Carolina, lilla masket pige, rødt halsbånd

Født kl. 07.10 Fødselsvægt 98 gram

1 Uge 184 gram - 2 Uger 274 gram - 3 Uger 350 gram - 4 Uger 421 gram - 5 Uger 484 gram - 6 Uger 585 gram

 

5/5 2017 6 Uger

Hold nu op de sidste 3 uger har godt nok sat skub i Carolinas energi niveau. Hun har hele tiden været fremmelig og fuld af krudt, men skal love for at det er steget en hel del. Hende og Austin kan virkelig sætte gang i en fest, de er på hele tiden når de er vågne. Carolina er ikke bange for at opfordre til en slåskamp, og sammen med Austin går det vildt for sig nogle gange. Hun er mere vågen end de andre, så ofte er hun vågen når de sover, efter at hun flere gange forgæves har forsøgt at vække dem, begynder hun at kalde og kommer hen til mig. Hun vil meget gerne op og have nysser og elsker at blive båret, jeg har hende ofte i den ene hånd og laver noget med den anden.

Hun har længe spist godt af vådfoderet, men pludselig skulle jeg lige vise det til hende igen på mine fingre, tror bare hun synes det er hyggeligt at jeg sidder og giver hende mad, den lille bandit.

Hun er en super kærlig pige med et vidunderligt temperament, og er meget meget sød.

14/4 2017 3 Uger 

Carolina var ret hurtig til at kravle ud af kassen, hun skulle bare ud på eventyr og se den store verden i kravlegården. Hun kravler fint ud og ind af kassen, og forsøger også at lege brydekamp med de andre, men det er ikke så nemt endnu, når balancen ikke er på plads. Sokkerne ser fine ud og kilerne kan også anes. Hun  vil rigtig gerne aes, og er også ved at vænne sig til at jeg tager hende op, hun har ikke været helt tilfreds med det, men nu kan jeg holde hende længe inden hun bliver utilfreds.  

 7/4 2017 2 Uger

Carolina er en skøn pige med god appetit og tager gerne kampen op med Austin om den bedste dievorte. Hun har en dejlig tyk og hvid pels, og det ser også ud til at hun har fine hvide sokker, er lidt svært at se på de lillamaskede så tidlig, og det samme gælder kilerne, det varer endnu længere. Hun har et skønt bredt hoved, med dejlig høj pande, og af at hun er lillamasket er hendes næse og ører allerede godt farvet, halen har også lidt farve. Hun er en modig pige og er hurtigt henne ved mig for at bkive nusset når jeg kommer hen til dem. Hun er måske en pige som jeg selv beholder, kan først bedømme det ved 5-6 ugers alderen.

 


  

Anakhita Good-Hearted Corona, blåmasket pige, gult halsbånd

 Født kl. 08.30 Fødselsvægt 94 gram

1 Uge 178 gram - 2 Uger 258 gram - 3 Uger 324 gram - 4 Uger 391 gram - 5 Uger 452 gram - 6 Uger 540 gram

 

5/5 2017 6 Uger

Lille nuttede Corona, hun har virkelig udviklet sig meget de sidste 3 uger, hun er stadig en lille smule forsigtig, men slet ikke som hun har været. Der er kommet godt med krudt i hende og hun undersøger meget nøje alt hvad hun kommer i nærheden af. En dag gik hun efter mig ud på badeværelset, og det var en spændende ny verden for hende. Filippa passede godt på hende mens hun var derude.

Hun er god til at spise sin vådfoder, men vil rigtig gerne have at jeg lige giver hende en start smagsprøve på mine fingre inden hun selv spiser af tallerkenen. Jeg ser hende ikke rigtig spise tørfoder mere, men det skal nok komme.

Corona har simpelthen det mest nuttede udtryk, man kan slet ikke lade være med at give hende nysser hele tiden. Hun er en meget kærlig pige med et super temperament, stille og rolig og også en vildbasse. 

 14/4 2017 3 Uger

Corona skulle i starten have lidt hjælp til at kravle ud af kassen, tror hun synes det var lidt farligt at skulle kravle med hovedt nedad. Hun klarer det perfekt nu, både ud og ind. Hun har valgt at spise på en af de øverste dievorter hvor der aldrig er så meget mælk, derfor stiger hendes vægt lidt langsomt, men jeg er sikker på når hun inden så længe skal præsenteres for noget mad, at vægten stiger mere. Det ser ud til at hendes kiler er meget små, hvis der er nogle. Hun er meget glad for at komme op til mig og blive aet, og piver slet ikke for at komme ned igen.

7/4 2017 2 Uger

 Corona er en skøn pige, hun er meget opmærksom på hvad der sker omkring hende, følger ivrigt med i hvad jeg laver når jeg sidder hos dem. Hun vil meget gerne aes og og nusses på maven. Hun er en fin blåmasket pige med meget farve allerede på næsen, ørerne og halen, pelsen er fin og tæt. Hun har fine sokker på både for- og bagben. Jeg kan ikke se kiler endnu på bagbenene, men der er heller ikke så meget pels, så de kan komme. Hun har et lille med godt bredt hoved.