Om opdrættet

Anakhita er et lille og kærligt stueopdræt af den Hellige Birma. Jeg er Fifé registreret, hvilket betyder at jeg er omfattet af nogle love, der sikrer dig som køber og mig som sælger. Jeg er desuden medlem af JYRAK (Jydsk Racekatte Klub) og Klubben for Den Hellige Birma.

Jeg bestræber mig på at opdrætte sunde, smukke, racetypiske killinger der lever op til standarden samt killinger med et godt temperament og god socialisering. Farverne på killingerne vil kunne blive brun, chokolade, blå og lilla. Der forventes 1 til 2 kuld om året.

Kattene har råderet over hele huset, de er derfor vant til at være i nærheden af mig hele tiden. De har desuden mulighed for at komme i løbegård, hvilket de er meget glade for. Haven er indhegnet pga. hunden, så de får også lov at komme uden for løbegården når jeg er i haven sammen med dem.

Anakhita's Killinger

Jeg sælger kæle- og udstillingskatte. For at være sikker på at at du som køber får lige præcis den kat der passer til dig, dit hjem og temperament, fører jeg løbende notater omkring hver enkelt killing for at kunne råde dig til den rette. Jeg vil ligeledes fotografere dem løbende og hvis du ønsker det kan billeder sendes via mail.

Killingerne vil fra de bliver født være vant til at være i hænder og blive rørt ved således at de hurtigt bliver socialiseret. Dog vil de første 14 dage være begrænset til deres daglige vejning, for ikke at stresse mormis og killinger.

Ingen af mine killinger vil blive solgt uden personlig kontakt, dvs. at efter et telefonopkald eller e-mail vil det være nødvendigt at du kommer på besøg for at vi kan tale sammen om hvad det er du søger således at du kan finde lige din ønske killing. Du er ligeledes velkommen til at komme på besøg mere end 1 gang for at følge din kommende killing.

Da Birmaen er en meget social kat og ikke bryder sig om at være alene i mange timer, sælger jeg aller helst til et hjem med et andet dyr, det kan være en hund eller en anden kat. Husk 2 katte giver ikke mere besvær end 1 kat, tværtimod. De har hinanden når de er alene og kan få meget ud af at lege sammen og være der for hinanden. Samtidig får du/i fornøjelsen af at opleve 2 katte være der for hinanden.

Skulle du komme i en situation hvor du ikke kan beholde katten, er jeg til enhver tid behjælpelig med at finde en ny ejer.

Killingen vil være neutraliseret inden den flytter hjemmefra, dette vil ske minimum 1 uge før du kan afhente killingen.

Killingen vil være mellem 12 og 14 uger inden den flytter hjemmefra.

Hvorfor tidlig neutralisation

* En operation påvirker en killing langt mindre end en voksen kat, bedøvelsen er hurtigere ude af kroppen, den løber typisk rundt igen lige så snart den er hjemme.

* Operationsaret læger meget hurtigere på en killing end på en voksen kat.

* Køber skal ikke tænke over at få det gjort, og når først killingen er betalt er der ikke andre start udgifter end mad og tilbehør til katten.

* Risikoen ved enhver operation ligger hos mig som sælger og ikke hos dig som køber. 

* Katten har ikke et naturligt instinkt til at stikke af og blive ufrivillig drægtig, parre andre katte og evt. som hankat komme op at slås. 

* En neutraliseret kat er typisk mere kælen og velafbalanceret